Как работи

  •    В основата на електрохроматичното фолио за затъмняване на стъкла и затъмняване на автостъкла (тониране на автостъкла) са така наречените полимерни течни кристали, които са обвити в полимерен гел, прозрачна електропроводима материя и два слоя изолационно покритие. Течните кристали в електрохроматичното фолио са хаотично разпръснати, което кара светлината да се пречупва и фолиото придобива матирано състояние, което не спира притока на светлина, а само ограничава прозрачността.

  •    След като към електрохроматичното фолио (електрохромно фолио) се подаде ток, течните кристали се подреждат, като пропускат правилно светлината и електрическото фолио става прозрачно. При подаване на различно напрежение, прозрачността на електрохроматичното фолио за затъмняване на стъкла и затъмняване на автостъкла (тониране на автостъкла) може да бъде контролирана.

  •   Електрохроматичното фолио за затъмняване на стъкла и тониране на автостъкла е с неограничен брой цикли на подаване и спиране на тока (прозрачност - матиране), не променя цвета си с времето, нито процента на матиране и прозрачност.


Електрохроматично фолио за стъкла и автостъкла, начин на работа, затъмняване на стъкла, затъмняване на автостъкла с фолио

 

Начин на поставяне

   Електрохроматичното фолио за затъмняване на стъкла и затъмняване на автостъкла (тониране на автостъкла) се изрязва до желаната форма, като се оставя аванс от 1 сантиметър в най-дългия му край. Върху този аванс се поставят електродите, които подават ток към електрохроматичното фолио.
 

   При затъмняване на стъкла или тониране на автостъкла, стъклото се почиства добре с препарат с неутрално PH, след което е добре да се почисти и с дестилирана вода. След като е измито, стъклото се подсушава с микрофибърна кърпа.
 

   От електрохроматичното фолио се отлепя тънкият слой защитен филм откъм самозалепящата се част, след което фолиото се поставя поетапно върху желаното за затъмняване стъкло, като внимателно се извеждат образувалите се въздушни джобове, посредством специализирани инструменти за лепене на фолио върху стъкла и автостъкла. 

   Фолиото не се нагрява при поставяне, тъй като това би му причинило трайни повреди  

   Електрохроматичното фолио се поставя единствено на суха повърхност, мокрото лепене не се препоръчва.

   За най-безопасно и сигурно поставяне на електрохроматичното фолио за затъмняване на автостъкла (тониране на автостъкла) и затъмняване на стъла в София, можем да Ви насочим към нашите партньори, които имат опит в поставянето на подобно фолио за затъмняване на стъкла и затъмняване на автостъкла в София.

  •